[title]
[message]Vores kollektioner
beskrivelse
Hvorfor vælge vores køkkenknive i damaskusstål?
Alle vores køkkenknive er smedet ud fra samme opskrift. Nemlig den moderne teknologi inden for fremstilling af damaskusstål. Det vil side at alle vores kokkeknive, brødkniv, santoku knive, universalknive og urteknive smedes under tempererede forhold. Disse særlige forhold sikre en mere stabil produktion og giver dermed stærkere køkkenknive. Alle vores damaskusknive kommer med 5 års garanti.
Art køkkenknive i 67 lags damaskus stål
Dette knivsæt er produceret i 67 lags damaskusstål. Dette stål har en hårdhed på hele 62 HRC. Køkkenknivene er slebet med 15 grader, hvilket sammen med hårdheden giver en meget skarp køkkenkniv og ikke mindst en damaskuskniv, som holder skarpheden længere.
Vi har med Art knivsættet forsøgt at lave en mere nordisk knivserie. Et damaskus knivsæt, hvor vi har givet vores bud på, hvordan en kombination af japanske knive og nordiske køkkenknive ville se ud. Vi har valgt det lyse italienske oliven træ til vores skæfter, hvilket vi også synes harmonerer med vores lyse nordiske stil. Derudover har vi skabt Art køkkenknivene med et mere atypisk og fremtonet mønster i damaskusstålet.
Sættet består af kokkekniv, brødkniv, santokukniv, universalkniv og urtekniv.
Kaki Knivsæt i 67 lags damaskusstål
Her har vi lavet et damaskus knivsæt med 5 knive. 1 kniv til hvert formål. 5 knive som sammen kan løse alle opgaver i køkkenet.
Alle damaskus knivene i knivsættet er med træ af ibenholt på skæftet og 67 lag damaskusstål på bladet. Selve damaskusstålet, har vi valgt at banke og give køkkenknivene et mere råt look. I mange mange år har japanerne brugt denne ”hammered finish” til deres knive – og vi har her fundet inspiration. Dette hamrede look tilfører også vores damaskusknive en funktion, som gør at de emner vi skærer med køkkenknivene slipper bladet nemmere. Det vil sige, at hvis du skære en steg med kokkekniven, eller en tomat med santoku knive, så vil kødet og tomaten i disse tilfælde slippe damaskusstålet nemmere.
Dette knivsæt i damaskusstål består altså af en kokkeknive, brødkniv, santokukniv, universalkniv og en urtekniv.
Vores damaskus knive er slebet med 15 grader
Vi har testet flere forskellige slibevinkler på vores køkkenknive.
Efter flere forskellige test og vinkler på vores damaskus knive er vi kommet frem til, at en vinkel på æggen på 15 grader, er den, vi synes bedste om.
- Vinkel på 10 grader giver skarpere køkkenknive, men samtidig en æg som skal rettes/slibes hyppigere.
- Knivsæg på 15 grader giver stadig en meget skarp kniv, men en kniv som ikke skal slibes så ofte som ved 10 grader. Dog mere end en på 20 grader.
- En vinkel på 20 grader giver en æg som er mindre skarp, men derimod skal den ikke rettes/slibes som køkkenknivene på 10 og 15 grader.
Vi valgte at gå med en knivsæg på 15 grader, da vi mener en skarphed som damaskusstålet giver, er nok til at kunne klare alle opgaverne i køkkenet. Samtidig holder køkkenknivene sig også skarpe i længere tid.
De forskellige køkkenknive i vores damskus knivsæt:
Både vores Art knivsæt og vores Kaki knivsæt i damaskusstål er med 5 forskellige køkkenknive.
Begge knivsæt består af følgende køkkenknive:
- Kokkekniv
- Brødkniv
- Santokukniv / Grøntsagskniv
- Universalkniv / Utilitykniv
- Urtekniv / Turneringskniv
Vi vil nedenfor beskrive, hvad knivene oprindeligt er tiltænkt til – men derfor bestemmer du selvfølgelig selv, hvad du bruger dine køkkenknive til.
- Kokkekniven er primært beregnet til at skære kød, stege og andre større opgaver – hvor der kræves et større blad.
- Brødkniven giver lidt sig selv, den er velegnet til at skære brød med sine savtakket klinge. Men brødkniven egner sig også rigtig godt til retter, hvor der bruges butterdej, som eks. Beef Wellington. Men også flæskesteg, hvor der skal saves gennem sværene fremfor skæres.
- Santokukniven eller grøntsagskniven er rigtig god til at skære og hakke grøntsager. Santokukniven er nemmere at styre, når der skal arbejder med hakke opgaver, da køkkenkniven runder ude foran. Man kan også skære grøntsager med kokkekniven, men vores klare anbefaling er også, at man har en kniv som primært bruges til kød og en primært til grønt.
Kort sagt, sørg for at have forskellige størrelser af køkkenknive. Grunden til dette er, at du altid skal vælge en størrelse køkkenkniv, som passer til det emne, du skal arbejde med. Den ene del er sikkerheden, den anden ting er, at du meget bedre kan udføre et godt stykke arbejde.
Man skyder jo heller ikke gråspurve med kanoner.
Damaskus kniv til både erhverv og private
Begge vores knivsæt i damaskusstål kan bruges af både private samt erhvervskøkkener.
Vores damaskusstål har en hårdhed på hele 62 HRC, hvilket gør at de sagtens kan bruges i både private og proffessionelle køkkener. Da alle vores skæfter også er i træ, så er disse også antibakterielle, hvilket også er velanset i alle køkkener.
Er det japanske knive?
Vores knive er produceret ud fra moderne teknologier. Vi tager udgangspunkt i japanske knive. Sagt på en anden måde, så er alle vores knive inspireret af Japanske knive – men vi vælger at sætte vores nordiske / europæiske præg på vores modeller. De gamle metoder som mange japanske knive stadig produceres ud fra, mener vi ikke følger med nutidens teknologier. Med moderne teknologier kan eks. bedre styre temperaturen, når man smeder damaskusstået. Dette giver en mere ensformigt hårdhed i damaskusstålet, hvilket giver et stærkere blad. Men kort sagt, så er vores knive ikke japanske knive – men inspireret af knive produceret i både Japan, Kina, USA, Syrien og Sverige. Damaskusstålet har ikke oprindelse i Japan, det har vores damaskusknive heller ikke.
Hvordan opbevarer jeg mine damaskus knive?
Der er flere måde, hvorpå du kan opbevare dine nye damaskus knive, så de er sikret og holder sig knivskarpe. Den mest populære metode er en knivmagnet, så du skåner knivene og samtidig spare bordplads i dit køkken. Vi vil nedenfor dog opridse nogle af de metoder, vi mener er bedst for dine køkkenknive:
- I de æsker, hvor knivene leveres
- En knivholder i skuffen, helst i træ. Kontakt producenten af dit køkken, de har typisk nogle muligheder.
- Der findes forskellige knivholdere til at stå på bordet. Sørg for at knivholderen ikke er i et materiale som beskadiger knivene. Her er træ et godt bud.
- Knivmagnet til væggen. Her findes der rigtig mange forskellige modeller. Vær opmærksom på at det igen her er bedst for dine damaskus knive at hænge på vægskinner i træ. Derudover så er det en god ide at undersøge, hvor stærke magneterne er og hvor i skinnen de er placeret. Tjek dette inden du monterer magnetskinnen på væggen.
Hvorfor er jeres damaskus knive så dyre?
Vi mener bestemt ikke, at vores køkkenknive er dyre - vi mener, at pris og kvalitet hænger sammen. Vi producerer direkte på nøje udvalgte fabrikker og derfor får du markant mere for dine penge ved at handle dine køkkenknive hos os.
Derfor vil du også kunne se, at vores køkkenknive i damaskus stål er billigere end mange af vores konkurrenters - husk altid at sammenligne ens køkkenknivs typer og op mod hinanden.
Hvor tit skal knivene slibes?
Det er et rigtig godt spørgsmål, og der findes ikke 1 korrekt svar. Eller det gør der måske, det nemmeste er at svare; Når de trænger til det...
Det afhænger meget af hvor meget de enkelte knive i knivsættet bruges. Men hvis du bruger alle dine køkkenknive lige meget, laver aftensmad hver dag, så vil 4-6 gange årligt med vores slibesten være tilstrækkeligt. Men jo mere du sliber dine køkkenknive, desto mere skarpe holder de sig.
Hvis du ikke ønsker at bruge slibesten, så kan et keramisk strygestål også gøre det. Her er vores anbefaling lige at stryge kniven 2-5 gange på hver side. Dette skal gøres før brug eller efter, så de er klar til næste gang.
Hvis du er i tvivl om, hvordan vores knive skal slibes, så ring gerne til os på +45 53 33 50 00