[title]
[message]LÆS MERE HER
Brødknive lavet med kærlighed
Det er ikke ligegyldigt, hvilken kniv du har i hænderne, når maden skal forberedes, for bladets skæring og håndtagets balance kan tydeligt gøre forskellen i din madlavning. En ofte overset beboer i knivblokken er brødkniven, der med takker og bredt blad skal kunne skiveskære ethvert stykke bagværk. Sørg derfor at få en variant af ordentlig kvalitet.
Skær med skarphed med brødknive lavet af damaskusstål
67-lags damaskusstål er kendetegnet for enhver højkvalitetskniv. Årsagen er, at denne slags lagret stål har en hel exceptionel styrke og skarphed, som kan skære gennem både den hårdeste rugbrødsskorpe og de seje brødkrummer med nem snilde.
Hvad der især gør damaskusstål til en højdespringer indenfor knive og skæreredskaber er desuden også dets kraft. Dette materiale er skabt til at modstå rust og korrosion, så knivsbladet holdet sig skarpt over længere tid. Holdbarheden og modstandsdygtigheden gør også, at en brødkniv af damaskusstål har en væsentlig længere levetid, end hvad du sædvanligvis kender fra køkkenskuffen.
Men hvad er damaskusstål?
Alle knivene her hos Sumisu er lavet af 67-lags damaskusstål. Men hvad betyder det helt specifikt? 67-lags damaskusstål er en slags materiale, der er fremstillet ved at folde og smede flere lag af forskellige typer stål sammen. Det er denne proces med stål på stål, der styrker konstruktionen og integriteten af kniven, så den er uovertruffen i sit skær. Smedeteknikken kan også hurtigt spottes i en kniv af damaskusstål, da den på overfladen bærer det karakteristiske, bølgede mønster, der viser stålets lag.
Hemmeligheden ligger i håndtaget på brødkniven
Når du fatter håndtaget af en brødkniv, kan du hurtigt mærke, om den vil være god at skære med. Balancen og følelsen ligger alt sammen i håndtaget, der både skal være tung nok til at kunne separere genstridige brødskorper, men uden det bliver en drænende oplevelse.
I skabelsen af vores brødknive – og i vores andre knivserier i øvrigt – har vi lagt masser af kærlighed og fokus i knivenes håndtag, der skal ligge naturligt i hånden. Derfor har vi kun valgt materialer af topkvalitet, der sikrer et gnidningsfrit og ubesværet skær.
Art brødkniven
Vores Art brødkniv er en del af Art-knivserien, der blander japansk knivdesign af elegance og effektivitet med de lyse nordiske farver i håndtaget. En perfekt fusion mellem de bedste dele fra både det asiatiske og nordiske køkkens redskaber.
Håndtaget i Art-brødkniven er lavet af stilrent, italiensk oliventræ, der er kendt for sin tæthed og styrke. Det gør brødkniven både holdbar og behagelig at bruge i længere perioder uden at blive for tung. Ikke mindst skal nævnes den æstetiske værdi, da oliventræet bringer en flot autenticitet til køkkenet, da træets årer skaber unikke og interessante mønstre, ligesom det kan bidrage med en rustik stil.
Oliventræ er naturligt antiseptisk, hvilket betyder, at det kan hjælpe med at beskytte mod bakterier og infektioner. Selvom dette ikke vil have en stor indvirkning på selve knivens skæreevne, kan det bidrage til at forbedre hygiejnen.
Art-knivserien består – udover brødkniven – også af en universalkniv, en kokkekniv, en santoku kniv og en urtekniv.
Kaki brødkniven
Vores Kaki brødkniv her på siden tilhører Kaki-knivserien, der er en rå tilføjelse til køkkenet på grund af det bankede mønster langs kanten. Denne stil er inspireret af de japanske mesterkokkes teknik, ”hammered finish”, der gør, at en sådan kniv lettere smyger sig gennem madvarer, og at brød eller kage derfor lettere vil slippe brødknivens blad.
I Kaki-serien understreges bladets hårdhed og styrke med et håndtag af ibenholt, der giver en rig og mørk finesse, fremfor den ellers varme træfarve. Ibenholt træ er en af de mest eftertragtede materialer at lave skæreknive med, netop på grund af dets glatte og eksklusive fremtoning, der giver en stilfuld og tidløs brødkniv med masser af hårdførhed.
Rent praktisk er ibenholt et stærk valg, fordi træet er resistent overfor skader og råd, hvilket betyder, at det kan modstå fugt og vand uden at blive ødelagt.
Udover brødkniven findes også 4 andre knive i Kaki-serien: kokkekniven, universalkniven, urtekniven og santoku kniven.
Hvordan skal brødknive opbevares?
En brødkniv skal passes lige så godt på som alle andre skæreredskaber i køkkenet – sådan holder den bedst sin skarphed og styrke. Vi anbefaler derfor, at du opbevarer dem optimalt, så bladet ikke tager skade. Det kan f.eks. gøres på en knivmagnet eller en knivholder på enten køkkenbordet eller i skuffen. Ligegyldigt dit valg, er det bedst for alle typer af damaskusknive at blive opbevaret i eller på træ, der er mere skånsom imod materialet.
Hvordan ofte skal brødknive slibes?
Når det kommer til slibning, skal du naturligvis også være opmærksom på at holde dine brødknive ved lige. Der findes ikke ét endegyldigt svar på, hvor hyppigt du bør slibe dem, fordi det afhænger af, hvor tit du bruger dem. Til de køkkenknive, der er i brug hver dag, anbefaler vi en omgang med slibestenen hver 2. eller 3. måned. Du kan også alternativt bruge keramisk strygestål.