Reje suppe

Reje suppe

Opskrift på Rejesuppe

Ingredienser:

  • 500 g friske rejer, pillet og renset

  • 1 løg, hakket

  • 2 fed hvidløg, presset

  • 2 gulerødder, skåret i små tern

  • 2 kartofler, skrællede og skåret i små tern

  • 1 spsk olivenolie

  • 1 liter fiskebouillon

  • 200 ml fløde

  • Saften fra 1/2 citron

  • Salt og peber efter smag

  • Frisk persille til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Varm olivenolie op i en stor gryde ved medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil løgene er klare og bløde.

  2. Tilsæt gulerødder og kartofler, og lad det stege i et par minutter.

  3. Hæld fiskebouillon i gryden og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 15-20 minutter, indtil grøntsagerne er møre.

  4. Tilsæt rejer og lad dem simre med i suppen i ca. 5 minutter, indtil de er lyserøde og gennemtilberedte.

  5. Tilsæt fløde og citronsaft. Smag til med salt og peber.

  6. Server suppen varm, drysset med friskhakket persille.

Bon appétit!

Til opskriften blev brugt, Salt & Pebersæt, Sumisu stegepande og skålsæt.