Opskrift på Rejesuppe
Ingredienser:
-
500 g friske rejer, pillet og renset
-
1 løg, hakket
-
2 fed hvidløg, presset
-
2 gulerødder, skåret i små tern
-
2 kartofler, skrællede og skåret i små tern
-
1 spsk olivenolie
-
1 liter fiskebouillon
-
200 ml fløde
-
Saften fra 1/2 citron
-
Salt og peber efter smag
-
Frisk persille til pynt
Fremgangsmåde:
-
Varm olivenolie op i en stor gryde ved medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil løgene er klare og bløde.
-
Tilsæt gulerødder og kartofler, og lad det stege i et par minutter.
-
Hæld fiskebouillon i gryden og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 15-20 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
-
Tilsæt rejer og lad dem simre med i suppen i ca. 5 minutter, indtil de er lyserøde og gennemtilberedte.
-
Tilsæt fløde og citronsaft. Smag til med salt og peber.
-
Server suppen varm, drysset med friskhakket persille.
Bon appétit!
Til opskriften blev brugt, Salt & Pebersæt, Sumisu stegepande og skålsæt.