Mette Ibsen

Du kender muligvis Mette fra Instagram eller TikTok. Mette har siden Covid-19 nedlukningen lavet mad og delt sine opskrifter med alle dem der gerne vil kigge med.

Her kan du læse historien om Mette Ibsens rejse i madens verden. Læse hvorfor Mette gør som hun gør og hvad der ligger til grund for alt det hun så gladeligt dele ud af hver dag.

Hvem er

Mette Ibsen

Mette Ibsen, blev født i Esbjerg og voksede op i Varde. Med en uddannelse som cater fra København og kompetencer som personlig træner, er Mette en alsidig ekspert inden for madlavning. Derudover har Mette også en uddannelse som Nada akupunktør.

Hendes passion for mad blev vakt allerede i barndommen, når hun havde mulighed for at hjælpe mor Judith i køkkenet.

Med årene fik Mette mere frihed i køkkenet og opdagede sin naturlige evne til at sammensætte ingredienserne, tilsmage maden, men også at udfordre traditionelle opskrifter og tilføre andre samge

Historien OM

METTE OG @ibsens_mad

Vejen til maden

Efter at have uddannet sig som cater i København blev Mette indstillet til Food Fighter-prisen. Mette vandt og fik en uforglemmelig præmie, nemlig en tur til New York. Denne præmie åbnede døren til besøg på nogle af verdens mest spændende restauranter og The Institute of Culinary Arts i New York. Hendes kulinariske rejse blev yderligere belyst, da hun deltog i Go' Morgen Danmark sammen med en af hendes medrejsende fra New York turen.

Mette begyndte sin karriere som cater i Glostrup Personalekantine og Café, hvor al mad blev skabt fra bunden. Senere arbejdede hun i en Københavnsk virksomhed, hvor hun fordybede sig i at sammensætte måltider fra de fineste råvarer.

Mette deltog også som cater i opstarten af kantiner hos B&O i Struer, før hun vendte tilbage til Amager. Efter nogle år besluttede hun at udforske nye veje og tog en uddannelse som personlig træner. Dog fandt hun ud af, at hendes hjerte virkelig bankede for madlavning, og hun vendte tilbage til sit kulinariske kald. Selvom træningen stadig spiller en vigtig rolle i Mettes liv, hjælper den hende nu med at håndtere hendes ADHD.

I 2016 blev Mette diagnosticeret med ADHD, hvilket førte til udfordringer med traditionelle fuldtidsjob. Hendes vej førte hende til Produktionsskolerne i Silkeborg og Middelfart, hvor hun underviste unge i madlavning i flere måneder.

Efterfølgende blev Mette godkendt til et fleksjob på grund af hendes ADHD, men COVID-19-pandemien skabte nye udfordringer for hende og mange andre i erhvervslivet.

Mettes livret(ter)

Mette laver rigtig meget mad, og hun laver også rigtig tit den mad som hendes følgere efterspørger. Men hvis du kunne tænke dig at vide, hvad Mettes livretter er, så læs med her.

Mette ææææælsker spaghetti meeeen generelt alt med pasta, især retter fra det italienske køkken.

Hvis Mette skulle vælge et land ud fra dets madlavning og råvarer, så ville hun vælge Italien. Mette elsker at man kan sammensætte enkle og simpe retter, med utrolige smage få gode råvarer.

COVID-19 og Tony

Under nedlukningen i forbindelse med COVID-19 begyndte Mette lave meget mad og lege med kameraet i hendes mobil. Hun opdagede, at hendes madlavning og hendes unikke tilgang til mad kunne inspirere andre.

I august 2021 oprettede Mette sin Instagram-profil @ibsen_mad. I dag har hun næsten 100.000 følgere, der dagligt nyder godt af hendes kreative madkreationer. Du kan også finde Mette på TikTok, hvor hun snart har 70.000 følgere under brugernavnet @ibsen2108.

En kold dag i januar flyttede Tony i hos Mette og hendes familie. Jer der følger hende, har helt sikkert også stødt på Tony. Vi har også haft glæden af at møde Tony, og han er lige så skør og tosset som i videoerne 😂😂😂

Hvad siger folket?

Nedenfor kan du læse nogle af de tilkendegivelser som Mette har fået fra sine følgere. Disse tilkendegivelser betyder utroligt meget for Mette og hendes lyst til at fortsætte med @ibsens_mad

Mettes opskrifter er forenklet og let tilgængelige, hvilket motiverer børn og unge med ADHD, autisme eller ordblindhed til at følge med og lave mad selv.

Dette indbragte hende en nominering til Arla Generation Food Award - Børnenes Pris i 2022.

- Mette er en kæmpe inspiration og hjælp i hverdagen.

Madlavning og ADHD

Madlavning er en hjertesag
for Mette. Sammen med hendes træning er madlavningen et frirum, hvor hun
kan fordybe sig og midlertidigt glemme alt om sin ADHD. Hun beskriver
det som en form for medicin eller meditation, der hjælper hende med at
få en bedre hverdag. Selvom det er svært for hende at fastholde fokus og
dykke ned i opgaver, spiller madlavning en vigtig rolle i hendes liv og
giver hende stabilitet.

Her finder du dit næste køkkengrej. Alt fra damaskus køkkenknive til Fusions gryder og pander. Samt en masse tilbehør.

Mette og Sumisu

I august 2022 bestilte Mette en stegepande fra Sumisu og blev begejstret for produktet. Hendes omtale af Sumisu i hendes Storys og Reels skabte en dialog mellem Mette og os. I dag er vi så heldige at have Mette med på vores rejse.

Mette udtaler om Sumisu-produkterne:
"Fantastiske, fantastiske og fantastiske. Det virker hver gang, og jeg mener, det er det bedste på markedet.
Jeg vil i dag ikke leve uden det og er simpelthen så glad for, at jeg nu kan arbejde sammen med Sumisu."